Skip to main content
search
0

Over ons

Ivo Christov en E28’s

In de jaren tachtig bracht BMW de E28 5-serie uit als opvolger op de reeds succesvolle E12. Deze fraai ogende en goed doordachte auto met luxe opties was toen alleen weggelegd voor de welgestelden. Tientallen jaren later rijden deze auto’s nog steeds in grote getale over de hele wereld. Veel autoliefhebbers zijn erg gecharmeerd van het ontwerp. Door z’n betrouwbaarheid een praktische auto voor dagelijks gebruik, door het vermogen en de wegligging interessant voor snelheidsduivels onder ons. Eén merk, één type, één passie. In Ivo Christov’s leven is er maar 1 auto: de BMW 5 serie E28.

Hij sleutelde jarenlang de ene na de andere in en uit elkaar. Geen wonder dat hij alles van dit type weet. Deze passie resulteerde in een succesvol bedrijf. Een verzamelaar, maar ook een kenner en handelaar. Alle onderdelen van de BMW 5 serie E28 zijn bij hem bekend. In combinatie met zijn kennis van elektronica en technologie weet hij verrassende oplossingen te creëren. De E28 is al sinds 1997 in het leven van Ivo. Het was de eerste BMW die hij ooit aanschafte en het heeft altijd een aantrekking gehouden die Ivo niet kon loslaten.

Of het nou een zomervakantie door Europa van 10.000KM was of een Dakar-Challenge Zuid-Afrika in, alle vond plaats in een E28. Zelfs meerdere malen van kust naar kust door het immense Amerika, over de zoutvlaktes van Salt-Lake-City tot aan de diep blauwe zee van Key-West, de E28 zit onlosmakelijk vast in het leven van Ivo.

Deze populaire BMW is al een echte klassieker en nadert over enkele jaren de oldtimergrens voor Nederland. We verwachten dan ook dat het investeren in goede E28’s een juiste investering is. Ivo heeft zich gevestigd in Franeker, een echte BMW stad.

Neem eens een kijkje bij ons binnen:

Bij ons kun je dan ook terecht voor alles rondom de fraaie 5-serie. Wij zijn een klein bedrijf dat groots is gespecialiseerd in klassieke BMW’s. Een bedrijf wat met passie door een uit de hand gelopen hobby is geboren.

Door een achtergrond in de elektronica was de E28 bovendien des te fascinerender voor Ivo. De eerste generatie BMW met een rijstijl afhankelijke service indicator was ongekend voor die tijd. Ook zaken als actieve check control die de bestuurder constant op de hoogte houdt van belangrijke zaken als defecte verlichting of een te laag vloeistofpeil, dat zijn niet alleen fraaie accessoires maar nog nuttig en veilig bovendien!

Ook ontbreken zaken als het ABS remsysteem of zelfs een Airbag niet in de E28. Deze laatste is weliswaar een stuk minder fraai dan het schitterende M-Technic stuurwiel, maar zeer vooruitstrevend als je praat over 1984!

Ivo Christov wordt omschreven als een vakman met een bijzondere specialisatie, die het huidige en toekomstige erfgoed van BMW- en met name de E28- op een fraaie wijze in leven houdt. Ook internationaal bouwden hij een stevig BMW netwerk op. Via internet deed hij veel contacten op, maar ook telefonisch staat hij u graag te woord. Op Ebay en Marktplaats is hij een bekende aanbieder en adviseur.

Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden